Kontakt
Internátní školní jídelna, M.Horákové 467/14, 568 02 Svitavy IČO 708 28 458, DIČ CZ 708 28 458
Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
; http://www. jidelnasvitavy.cz, tel: 461 533 455
UPOZORNĚNÍ!
INTERNÁTNÍ ŠKOLNÍ JÍDELNA M.HORÁKOVÉ 467/14,SVITAVY NABÍZÍ PRACOVNÍ MÍSTO PRO KUCHAŘE/KU. POŽADUJEME VYUČENÍ V OBORU A SAMOSTATNOST PŘI PŘÍPRAVĚ POKRMŮ. NABÍZÍME PRÁCI V JEDNOSMĚNNÉM PROVOZU, 5 TÝDNŮ DOVOLENÉ, ODBORNÁ ŠKOLENÍ. PRAXE VÝHODOU. VÍCE INFORMACÍ V KANCELÁŘI ŠKOLNÍ JÍDELNY NEBO NA TEL. 461533455.
Přihlášky ke stravování /nutné pro první třídy a nové strávníky/, tiskopis pro stravné prováděné inkasem /musí být udělen souhlas s inkasem ve vašem peněžním ústavu/, lze stáhnout v sekci "formuláře"
INTERNÁTNÍ ŠKOLNÍ JÍDELNA SVITAVY ZAJIŠŤUJE ROZVOZ DIETNÍ STRAVY NA ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ VE SVITAVÁCH, KTERÁ SPADAJÍ V RÁMCI ZAJIŠTĚNÍ OSTATNÍHO STRAVOVÁNÍ POD NAŠI JÍDELNU. STRAVU PŘIPRAVUJE ŠKOLNÍ JÍDELNA PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE FELBEROVA 669/2, SVITAVY. ZDE ZÍSKÁTE VEŠKERÉ INFORMACE OHLEDNĚ PODMÍNEK K ZÍSKÁNÍ DIETY, Č.T. 461534325.
Výdejní doba:
Obědy se vydávají v období od 11:30 do 14:00 hod.
Platba stravného:
Stravné se platí vždy jeden měsíc dopředu v hotovosti nebo inkasem z bankovního účtu. Prodeji stravného je podmíněno zakoupení čipové karty v ceně 105,- Kč, která je identifikací strávníka a jeho zaplacených obědů. Platbu stravného v hotovosti lze uskutečnit vždy již od 17. dne v měsíci na měsíc následující (příklad:od 17. ledna lze zakoupit stravné na měsíc únor) a to každý den od 11,30 do 13,45 hod.
Strávník má nárok na stravu jen v případě provedené úhrady nejméně den dopředu do 13,45 hod.
Bezhotovostní úhradu lze provádět po provedení těchto kroků:
- zadat u svého peněžního ústavu souhlas k inkasu,
- platby budou inkasovány ve prospěch účtu 27-3279540277/0100
- inkaso platby na obědy bude prováděno vždy v rozmezí od 15. do 20. každého měsíce, je proto ve Vašem zájmu, mít v tomto období dostatek finančních prostředků na Vašem peněžním účtu,
- inkasní platba bude identifikována variabilním symbolem /VS/, který bude strávníkovi přidělen v IŠJ – nutnost dostavit se do kanceláře, některé banky VS nepoužívají, platbu směrují přímo na náš účet
- skutečnost o otevření Vašeho účtu k inkasování finančních prostředků internátní školní jídelnou musíte sdělit účetní IŠJ formou vratného potvrzení, osobně v kanceláři IŠJ nebo mailem se sdělením čísla Vašeho účtu,
- u bezhotovostních plateb na daný měsíc je otevřeno stravné na daný měsíc až po připsání Vaší úhrady na účet IŠJ. Pokud chcete nějaký den stravné odhlásit je nutné tak učinit nejdéle den dopředu do 13,45 hod. /příklad-odhláška na 02.09.2014 odhlásit nejdéle 01.09.2014 do 13,45 hod./- telefonicky 461533455, internet přes internetové objednávky, mail
Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
,ale vždy do 13,45hod., na odhlášky zadané později nebude brán zřetel!
- odhlášená strava se automaticky nepřihlašuje !!!
Při přihlašování na internetové objednávky se používá jako přihlašovací jméno prvních pět písmen z příjmení dítěte + osobní číslo / sdělí v kanceláři IŠJ/, bez mezer a malými písmeny. Heslo je totožné /naprosto stejné jako přihlašovací jméno/, pokud si heslo samovolně změníte a bohužel zapomenete, zjištění a následné "přeheslování " je firmou Z-WARE zpoplatněno.
Příklad: dítě se jmenuje Nováková Tereza a má osobní číslo 1234
Pro přihlášení použije přihlašovací jméno: novak1234 a heslo: novak1234
Během měsíce ve školním roce /01.09. - 30.06./lze koupit stravenky každý pracovní den v době od 11:30 do 13:45 hod. NÁKUP STRAVENEK NA DALŠÍ MĚSÍC LZE ZAKOUPIT JIŽ VŽDY CCA OD 15. DNE V MĚSÍCI NA MĚSÍC NÁSLEDUJÍCÍ.
ŽÁDÁME RODIČE, KTEŘÍ MAJÍ PLATBU ZADANOU INKASEM, ABY SI KAŽDÝ MĚSÍC VE VLASTNÍM ZÁJMU ZKONTROLOVALI, ZDA JIM PLATBA ODEŠLA Z ÚČTU. INTERNÁTNÍ ŠKOLNÍ JÍDELNA NA ZÁKLADĚ STÍŽNOSTI NĚKTERÝCH RODIČŮ, JIŽ N E B U D E O NEPROVEDENÍ PLATBY PODÁVAT INFORMACI !
Upozorňujeme strávníky, kteří si stravu volí přes internetové objednávky, že každý měsíc v období od cca 15. do 18. každého měsíce /při provádění inkas z účtů/ nefunguje tato možnost volby. Tento zákrok jsme byli nuceni udělat z důvodu zvyšujícího se množství podvodných přihlašování.
Ceny stravného platné od 01.01.2024:
přesnídávka - strávníci 3-6 let
|
10,00Kč
|
přesnídávka - strávníci 7 - 10 let |
11,00Kč |
oběd 3 - 6 let |
27,00Kč |
svačina 3 - 6 let svačina 7 - 10 let |
10,00Kč |
oběd 7 - 10 let |
33,00Kč |
oběd 11 - 14 let
|
35,00Kč |
oběd 15 a více |
36,00Kč |
cizí strávníci |
86,00Kč |
|
|
Přihlašování a odhlašování stravného
Internátní školní jídelna má výběr ze dvou hlavních jídel, polévky, nápoje, jako přílohy jsou zeleninové saláty, ovoce, moučníky, atd. Strávník má automaticky navolený oběd číslo jedna, oběd číslo dvě si volí každý sám, nejméně den dopředu do 13,45 hod.(telefonicky, přes terminál nebo přes internet). Během měsíce se stravné přihlašuje a odhlašuje vždy nejméně jeden den dopředu v době od 6:00 do 13:45 hod. telefonicky na t.č. 461533455, v době od 11:30 do 13:45 hod. přes terminál v jídelně (výdejně) a dále přes internet neomezeně, ale vždy na následující den je uzávěrka objednávek vždy 13,45 hod. www.jidelnasvitavy.cz.
Informace pro rodiče
Dle Školského zákona č. 561/2004 Sb, §119, § 122, ve znění pozdějších předpisů a platné novele Vyhlášky o školním stravování č.107/2008 Sb, § 4, má dětský strávník nárok na odebírání dotovaných obědů pouze v době jeho pobytu ve škole /školském zařízení/ a jen v první den neplánované nepřítomnosti. V dalších dnech nepřítomnosti ve škole, mateřské škole je strávník nebo jeho zákonný zástupce povinen obědy odhlásit. Pokud tak neučiní, bude mu doúčtována plná cena oběda, tedy cena včetně režií a dph i v tom případě, že oběd /stravu/ nevyzvedne, nechá propadnout.
Každý strávník nebo jeho zákonný zástupce je povinný se seznámit s "Vnitřním a Provozním řádem internátní školní jídelny" a řídit se zde uvedenými pokyny.
Objednávkový portál internátní školní jídelny nabízí možnost zasílání elektronického přehledu objednávek za uplynulý měsíc, ve kterém jsou informace o stavu konta a přehled provedených objednávek. Zde budete mít možnost kontroly stavu konta a přehledu objednávek.
Nastavit lze tímto způsobem: přihlásíte se do svého účtu přes internetové objednávky. V liště nahoře v sekci možnosti nastavení systému, stačí zadat Váš e-mail, na který budou měsíčně zasílány informace o stavu účtu, dále pak zaškrtnout volbu pro zasílání elektronického přehledu objednávek a dáte uložit.
BEZLEPKOVÁ DIETA
Základní škola - školní jídelna Felberova 669/2, 568 02 Svitavy nabízí pro žáky svitavských základních i mateřských škol, jejichž zdravotní stav vyžaduje dietní režim - bezlepkovou dietu /celiakie/. Dietní strava připravená tímto provozovatelem stravovacích služeb bude převážena naším zařízením do jednotlivých výdejen. Cenu oběda získáte na telefonním čísle 461534325.
Seznam potravinových alergenů
podléhající legislativnímu označování, publikovaný ve směrnici 2000/89.ES platný od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU
Alergeny:
- obiloviny obsahující lepek, konkrétně:pšenice,žito,ječmen,oves,špalda,kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
- korýši a výrobky z nich
- vejce a výrobly z nich
- ryby a výrobky z nich
- podzemnice olejná /arašídy/
- sójové boby a výrobky z nich
- mléko a výrobky z něj
- skořápkové plody , konkrétně:mandle, lískové ořechy,vlašské ořechy,kešu ořechy,pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie,
- celer a výrobky z něj
- hořčice a výrobky z ní
- sezamová semena a výrobky z nich
- oxid siřičitý a siřičitany /v koncentracích vyšších 10mg,ml/kg,I,vyjádřeno SO2/
- vlčí bob /lupina/
- měkkýši a výrobky z nich
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník uhlídat sám. Nelze spojovat dietní stravování s přecitlivělostí na některý alergen. Školní jídelna má pouze funkci informační, tak jako každý jiný výrobce potravin a pokrmů.
Jídelní lístek a informace
jsou vyvěšeny na nástěnce v jídelně, výdejně a na webových stránkách jídelny. Sestavování jídelního lístku se řídí Vyhláškou 107/2008 Sb., zásadami zdravé výživy, výsledky spotřebního koše,Vyhláškou 137/2004 Sb. o hygienických pravidlech u školního stravování a výživovými normami platnými pro předškolní a školní děti, dále obsahují označení seznamu alergenů, dle směrnice 1169/201 EU.
Složení pokrmů:
Zavádění nových pokrmů někdy provází dohady o složení, z tohoto důvodu zde některé z nich uvádíme:
- Vegetariánské makarony: makarony přelité omáčkou z rajčat s bazalkou,sypané Parmazánem /sýr/
- Polévka Minestrone: zeleninový vývar, mrkev,petržel,celer,cuketa,loupaná rajčata, brambory, petrželka
- Polévka kuřecí maďarská: kuřecí maso, mrkev,petržel,celer, cibule,zavářka
- Polévka francouzská: máslo, cibule, zeleninový vývar, pepř, bobkový list, nové koření, strouhaný sýr
- Americké kotlety:kotleta naložená v hořčici,kečupu a česneku, restovaná na oleji
- Bramborová musaka:zapečené brambory s mletým vepř.masem, brokolicí, květákem, baby mrkvičkou a kukuřicí zalité zakysanou smetanou s vejci
- Hovězí po burgunsku: hovězí maso, cibule, olej , slanina, sůl, pepř, mrkev
- Španělské rizoto:kuřecí maso,hrášek, paprika /červená,žlutá,zelená/,cibule,klobása,rajče,šafrán
- Křupavá kuř.prsa: obalená v hl.mouce smíchané s jáhlovými vločkami a drceným kmínem
- Bavorská polévka: vepřové maso, cibule, kořenová zelenina, česnek,majoránka, mletá paprika, hrách, kroupy nebo krupky, sůl, zelená petrželka
- Domažlické vepřové ragů: vepřová plec, hrášek, okurky,paprika sladká,smetana, vařené vejce
- Krakonošovy krůtí kostky: krůtí prsa,uzený bok, žampiony,hořčice, zakysaná smetana
- Vranovský pajšl: vepřová plec, vepřová játra, vepřový jazyk, divoké koření , smetana, velké množství nahrubo nakrájené kořenové zeleniny
- Naháč z vysočiny: vepřová kotleta plněná mletou směsí /vepřové+hovězí/
- Lepenice: vařené brambory míchané s kysaným zelím
- Chalupářská polévka: uzené maso,klobása,hlávkové zelí,houby
- Gratinované brambory: nakrájené na plátky, zapečené se solí, cibulí a mlékem v troubě ve vrstvách
- Švédské masové kuličky:vepř.maso,cibule,želená petržel,sůl,pepř,česnek
- Ryba po novohradsku:ryba je obalena v hladké mouce ochucené kořením,česnekem a paprikou, pečená v konvektomatu
- Mexické sekané bifteky:mleté hovězí nebo vepřové maso smíchané s jemně nakrájenou cibulí,česnekem a zelenými paprikami
- Kuřecí játra na benátský způsob:kuřecí játra na nudličky opečená na olivovém oleji s cibulkou, zahuštěná zakysanou smetanou s petrželkou
- Anglická vepřová játra:vepřová játra,anglická slanina,petrželka,worčestr,citrón dle chuti strávníka
- Mexické fazole: červené fazole, mleté vepř.maso, olej, cibule, slanina, česnek,sůl,raj.protlak, loupaná rajčata
- Francouzská polévka:vývar zeleninový s kousky brambor, rajčat a těstovinou
- Hovězí maso zamagurské: hovězí maso dušené na kořenové zelenině s nudličkami šunky
- Krůtí nudličky po řecku: krůtí maso dušené na cibuli s vložkou bambusových výhonků a oliv.
- Čočkové biftečky: směs čočky a uvařeného květáku obalená v trojobalu a smažená ve fritéze
- Italská omáčka:mleté maso, sušená a drcená rajčata
- Studentský řízek:salám obalený v trojobalu
- Játra pana Sládka: vepřová játra na paprice s pórkem a žampiony
- Krůťánky:mleté krůtí maso,libeček,drcený kmín,maizena, vytvořené placičky prudce opečené na slunečnicovém oleji
- Platýs po labužnicku:filety z platýse naložené v oleji s příměsí rozmarýnu a petrželky
- Zapečená zahrádka: zapečená směs zeleniny přelitá bešamelem, sypaná strouhaným sýrem
- Istrijská polévka:vývar z divokého koření, bílá fazole,rajčatový protlak,brambory,česnek,petrželka
- Čočka po brněnsku: vařená čočka s přídavkem kořenové zeleniny,zakysané smetany,citrónové šťávy
- Čočkový hamburger:vařená čočka,kuřecí maso,vejce,česnek,majoránka,pepř,hl.mouka
- Chabašťová polévka: uzené maso,fazole, hlávkové zelí, česnek, cibule, zahuštěná moukou
- Oravská kulaša-polévka:cibule, tuk, sůl, paprika,brambory, zakysaná smetana, jíška
- Pivovarská bašta:vepřová kýta, rostlinný olej, kečup, česnek, cibule, sůl, pepř, pór, nealkoholické pivo
- Játra pana Voka: vepřová játra, cibule, paprika, loupaná rajčata,česnek
- Kentucký guláš:hovězí maso, cibule, olej,mrkev, hrách, česnek, tymián,loupaná rajčata,sůl, pepř,hl.mouka
- Králičí ragů po Lyonsku: králičí hřbet, cibule, olej, pór, mladá cibulka, franc.hořčice, žampion, hl.mouka, máslo,sůl. pepř
- Řecká fazolová polévka- FASOLÁDA- bílé fazole,, kořenová zelenina, vývar z vepř.kostí, sůl,cibule,paprika,česnek,petrželka nebo pórek
- Norská polévka: losos, řapíkatý celer, cibule, máslo,mrkev, petržel,hl.mouka,sůl,mléko,zelen.vývar
- Milánské špagety:cibule, česnek, olej, sůl, pepř, rajčatové pyré,vepřové/kuřecí/maso, špagety, strouhaný sýr
- Kubánská česnečka: česnek, hrách, brambory, vepřová plec, uzené maso,sůl, pepř
- Kovbojské fazole:olej,cibule, červené fazole, hovězí maso, rajčatová šťáva, zahuštěné jíškou
- Zeleninový salát coleslaw:bílé zelí,cibule,celer,zakysaná smetana,sůl,ocet,pepř
- Zeleninový salát šopský:paprika,rajče,okurka,balkánský sýr
- Hovězí "Azu":olej,cibule,hovězí maso,paprika,kečup,sterilované okurky
- Soté po čínsku: kuřecí /vepřové/ nudličky,solamyl,olej,cibule,paprika,pórek,kečup,sojová omáčka
- Králík po cikánsku: králičí hřbet,olej,cibule,slanina,paprika,rajče,sůl,pepř,jíška
|